BALIKESİR / BALYA - Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Bayram

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.Yılı ilçemizde büyük bir çoşku ile kutlandı.

Türkçe Öğretmenimiz Merve GÜNER'in sunuculuğunu yaptığı kutlama programı ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

Kutlama programına Balya Kaymakamı Sayın Oğuzhan ALTUNAY, Balya Belediye Başkanı Sayın Orhan GAGA, Balya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim ÇAKIR, Daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Balya Kaymakamı Sayın Oğuzhan ALTUNAY, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Törende; okulların hazırlamış oldu gösteriler sergilendi. Okulumuzca hazırlanan; “Solo Şarıklar”, “Cumhuriyet Güneşi”,  “Cumhuriyet Rap” gösterileri ve şiir dinletileri törende sergilendi. İlçemiz genelinde düzenlenen yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kutlama programına Halk Oyunları ile devam edildi.  Kutlama töreni,  kortejlerin geçişiyle sona erdi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlamaları coşku ile başladı.

Cumhuriyetin ilan edildiği  29 Ekim 1923 tarihinden bugüne 100 yıl geçti. Cumhuriyet fikrinin bu 100 yıllık süreci 29 Ekim 2023 tarihinde tamamlanmış olacak. Her geçen gün güçlenerek varlığını daha ileriye taşıyan ülkemiz bu seçkin günde büyük kutlamlara sahne olacak.

100. yıla özel olarak daha büyük bir coşkuyla ve anlamla kutlanacak olan etkinliklerde okulumuz da her düzeyde çalışmalar yapıyor. Öğrencilerimizin 100. yıl temalı resimlerini duvarlarda sergiledi. Okul panosu ve çeşitli alanlar Cumhuriyeti anlatan eserlerle süslendi. Sınıflarda öğrencilere cumhuriyet temalı sinevizyon gösterileri yapıldı. Koridorlarımız bayraklarla süslendi. Cumhuriyet Ağacı hazırlandı.

Ekm

Cumhuriyetimizin Kuruluşun 100.Yılı Etkinlikleri kapsamında ilçemizde ortaokullar arası "Cumhuriyet Tarihi" konulu bilgi yarışmasında okulumuz birinci olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.